Birte (årgang ’57)

Har altid været meget glad for dyr, og mit største ønske som barn var at få en hest. Utallige er de hestebøger, jeg læste. De bedste ferier var dem, vi tilbragte hos min onkel og tante på deres gård på Mors med hund, katte, køer, kalve og grise. Og duften af hest, når der var ringridning i byen, husker jeg stadig.

Er uddannet tosproglig korrespondent og arbejder til daglig som fondsadministrator på Danfoss. I min fritid har jeg i mange år beskæftiget mig med mange former for såkaldt alternative ting og sager og blandt andet uddannet mig til zoneterapeut og Reiki-healer.

 

Erik (årgang ’59)

Er vokset op på en lille gård på Sydsjælland, hvor omgangen med dyr var en del af dagligdagen. En nabo havde to fjordheste, som gjorde et stort indtryk; sådan en hest ville jeg gerne selv have en dag.

Efter en uddannelse som elektriker på hjemegnen og fire år i Odense, hvor jeg uddannede mig til stærkstrømsingeniør, endte jeg i Sønderjylland. Er i dag selvstændig el-installatør. Bijobber som hovplejer (”barfodssmed”).

 

Vi har boet på vores lille gård i Gl. Skovbøl siden 1987. Og haft gang i meget siden da: får, øko-grise, høns, juleneg, langhalm til julebukke, kartofler … Bortset fra små ride- og trækketure som børn og Eriks 10 ridetimer i teenageårene, havde ingen af os erfaring med heste. Men barndomsdrømmene om egen hest havde vi stadig begge to, så da lejligheden bød sig, købte vi vores første hest i 2001, en dejlig, lille fjordhest. Vi meldte os ind i en rideklub og begyndte at få rideundervisning.

Efter et par sæsoner på rideskole – med gode og knap så gode oplevelser – og adskillige bøger om hestevelfærd og horsemanship, fandt vi ud af, at den gængse rideverden ikke var noget for os. Vi begyndte at fatte interesse for western-verdenen og følte os straks hjemme.

Hen ad vejen opstod en ny drøm: et ridecenter, som kunne danne rammen om vores passion for heste og horsemanship. Et sted, hvor vi kunne være med til at udbrede kendskabet til træningsmetoder, som tager udgangspunkt i hesten, hvor mennesket lærer at kommunikere med hesten på dens præmisser, med kærlighed og tålmodighed. Rammerne skulle være en ridehal, plads til et mindre antal opstaldere og ridestier. Og rammerne: de skal fyldes med glade heste og mennesker, som deler vores passion, dygtige trænere, som kan lære os hestevenlige træningsmetoder, og forskellige arrangementer, hvor vi alle kan samles om gode oplevelser.

Vi er godt på vej! Mod vores lille paradis for heste og deres mennesker.